Blogg

HFD

HFD kanske låter som en diagnos för somliga men det är det inte. Förkortningen står för Högsta Förvaltningsdomstolen och motsvarar HD - alltså inte Harley Davidson utan Högsta Domstolen - när det gäller tvister mot myndigheter. 

HFD ligger på Riddarholmen i Stockholm. Jag känner på mig att jag någon gång under mina besök i Gamla Stan har ätit lunch på samma restaurang samtidigt som tjänstemän från HFD varit där. En av mina stamrestauranger i Stockholm ligger nämligen ganska nära HFD och jag har sett folk där som såg misstänkta ut ... 

När jag besökte Riddarholmen härom dagen funderade jag på vad de egentligen gör där inne på HFD, bortsett från att beundra utsikten över Riddarfjärden. Jag läste nämligen helt nyligen att Förvaltningsdomstolen i Jönköping givit en restauratör rätt mot kommunen i ett utskänkningsärende men att kommunen trotsat FD´s utslag och stod fast vid sitt eget beslut. 

Frågan som dyker upp i mitt huvud är: Vad ska vi ha Förvaltningsdomstolarna till om de ändå inte har någon makt över myndigheterna?

©2018 Per Jonsson, Pellewood

gallery/img_0261

Här till höger finner du det senaste inlägget från Pellewood´s blogg.

Gamla inlägg finner du under länken längst ner på sidan.

Trevlig läsning!

gallery/img_0263

Klicka på bilden för att komma till bloggarkivet